Kraantjeswater versus flessenwater

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 07:10

 

Ons kraanwater is veilig om te drinken , de Vlaamse maatschappijen controleren dagelijks de kwaliteit van het water en moet voldoen aan bepaalde voorwaarden . Waarom dan nog flessenwater kopen ? Een gemiddelde prijs van een liter flessenwater van een goede kwaliteit ( mineralen/nitraatgehalte ... ) komt ongeveer op 0.40 euro per liter wat voor een gezin van 4 personen , die elke dag elk 1 liter water drinken neer op 584 euro op jaarbasis aan flessenwater . Een aanzienlijke besparing als je van de kraan drink dus , en een hoop plastiek minder .
Heb je toch nog ' WATERVREES ' , dan kan je voor de smaak ( chloor ) geur / bacterie en virusvrij en sinds kort ook zuivering van PFOS - PFAS een drinkwaterfilter voor uw keukenkraan ( laten ) plaatsen . verkrijgbaar via onze webwinkel : www.duurzaamwaterbeheer.be
 
.
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

Regenwaterfilter

Een regenwaterfilter met UV (ultraviolet) sterilisatie biedt extra voordelen ten opzichte van een standaard regenwaterfilter. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van een regenwaterfilter met UV-sterilisatie:

Lees meer »

Cintrapur trio UV

Ontdek de Cintropur Trio UV sterilisator. Het enige product dat filtert, zuivert en steriliseert. ✅ 100% fysische desinfectie door middel van het UV-procédé✅ Natuurlijke behandeling van het water, zonder toevoeging van chemische producten of risico op overdosering✅ Water zonder onaangename geur of smaak✅ Doeltreffendheid bewezen bij ziekteverwekkende micro organismen voor de mens✅ Zonder vorming van giftige nevenproducten✅ Beperkt onderhoudShop | Duurzaam waterbeheer

Lees meer »

waterverbruik waterontharder

Het waterverbruik van een waterontharder hangt af van verschillende factoren, waaronder het type waterontharder, de grootte van het huishouden, de waterhardheid van de toevoer en het instelde regeneratieproces. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Lees meer »

Water in Vlaanderen

De toekomst van water in Vlaanderen wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder klimaatverandering, bevolkingsgroei, verstedelijking, landbouwbehoeften en industriële activiteiten. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de toekomst van water in Vlaanderen:

Lees meer »

Oneflow

De Watts OneFlow is een innovatief waterbehandelingssysteem dat is ontworpen om kalkaanslag te voorkomen zonder het gebruik van zout of chemicaliën. In plaats daarvan maakt het gebruik van een unieke technologie genaamd Template Assisted Crystallization (TAC) om calciumcarbonaatdeeltjes te neutraliseren voordat ze zich kunnen afzetten en kalkaanslag vormen in leidingen, apparaten en andere watergebruikende apparatuur.

Lees meer »

Quooker

De 'kleinere' versie van de  Watts oneflow ( OF110 ) bied uitstekende bescherming tegen kalkvorming bij losgeplaatste toestellen zoals de Quooker , koffieapparaten enz .. , kortom toestellen waar smaak van het water belangrijk is om het eindresultaat niet te beïnvloeden . de samenstelling van het water blijft dus identiek  ,  maar kalkvorming word door de Watts oneflow TAC   technologie weerhouden . 

Lees meer »

Ervaringen Watts One flow

Cnuz is een sociale huisvestingsmaatschappij ontstaan uit fusie tussen drie bestaande huisvestingsmaatschappijen. Het doel hiervan was om meer kwaliteit te bieden, meer aandacht te schenken aan sociaal beleid en meer middelen in te zetten voor de begeleiding van huurders en kandidaat-huurders.ProbleemMet dit in het achterhoofd is Jayson Jonckers, afdelingshoofd technische dienst in 2020 op zoek gegaan naar een oplossing om hun woningen te beschermen tegen harde kalksteen. Regio Geetbets heeft te maken met een gemiddelde waterhardheid van 30°F (Franse graden). Dit veroorzaakt heel wat schade aan leidingen en toestellen met bijkomende kosten als gevolg. AanpakVoor 30 woningen is gekozen om een OneFlow te plaatsen omwille van al zijn voordelen zo vertelt Jayson. “Wij waren enorm enthousiast om met OneFlow aan de slag te gaan omdat er doorheen de jaren al tal van kosten gemaakt zijn vanwege harde kalksteen. Je moet weten dat we veel van onze huurders niet kunnen vragen om met zakken zout te sleuren en een waterverzachter te vullen. Ook de spoeling van zulke apparaten doet pijn aan ons groen hart. Wij hebben als huisvestingsmaatschappij de taak om zuinig met water om te gaan en ook onze huurders hiervan bewust te maken. Er is vaak ook weinig plaats om uitgebreide installaties te voorzien. Een waterontharder heeft een afvoer en een stopcontact nodig. Dit is in bestaande situaties dikwijls onbegonnen werk om dit aan de watermeter bij te plaatsen. OneFlow was hier de ideale oplossing en sinds de plaatsing van OneFlow mochten wij geen kalkproblemen meer ervaren op deze adressen. Ondanks de hoge waterhardheid zijn wij enorm tevreden over het resultaat met OneFlow”. Dankzij het eenvoudige onderhoud kunnen wij dit zelf opvolgen.”ToekomstOndertussen vormt Cnuz samen met 5 andere partners de woonmaatschappij KANVAZ. “KANVAZ heeft grote plannen om nog meer woningen aan te bieden met daarbij ook nieuwbouwprojecten in de regio. Hiervoor bekijken wij uiteraard ook de mogelijkheid om de grotere OneFlow toestellen centraal te plaatsen om heel de installatie en de technieken te beschermen.

Lees meer »

polyfosfaten waterbehandeling

Polyfosfaten worden  reeds decennia lang  vaak gebruikt in waterbehandelingssystemen om verschillende problemen aan te pakken, zoals kalkaanslag en corrosie. Hier zijn enkele aspecten van het gebruik van polyfosfaten in waterbehandeling:

Lees meer »

 

Ons kraanwater is veilig om te drinken , de Vlaamse maatschappijen controleren dagelijks de kwaliteit van het water en moet voldoen aan bepaalde voorwaarden . Waarom dan nog flessenwater kopen ? Een gemiddelde prijs van een liter flessenwater van een goede kwaliteit ( mineralen/nitraatgehalte ... ) komt ongeveer op 0.40 euro per liter wat voor een gezin van 4 personen , die elke dag elk 1 liter water drinken neer op 584 euro op jaarbasis aan flessenwater . Een aanzienlijke besparing als je van de kraan drink dus .
Heb je toch nog ' WATERVREES ' , dan kan je voor de smaak ( chloor ) geur / bacterie en virusvrij en sinds kort ook zuivering van PFOS - PFAS een drinkwaterfilter voor uw keukenkraan ( laten ) plaatsen . verkrijgbaar via onze webwinkel : www.duurzaamwaterbeheer.be
 
.
 
 
 
 

 

 

35
Bereikte mensen
5
Betrokkenheidsacties
 
+3,2x hoger
Distributiescore
Bericht promoten
 

 

 

 
1
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.