Veilig water uit regenwater.

Met het Safe Water System maakt u uw eigen regenwater tot water met drinkwaterkwaliteit . Het intelligente systeem zorgt voor 100% microbiologisch veilig water, vrij van ziektekiemen en dus veilig om te douchen . Het regenwater wordt gezuiverd met een microfilter, actief  koolfilter, membraanfilter (UF) en UVC-unit. Alles in één stap. Het enige dat u nog hoeft te doen is regenwater opvangen.

Toepassingen

Het Safe Water System is geschikt voor:

  • Woningen (douchen met drinkwaterkwaliteit)  
  • Veeteelt
  • Voedselindustrie

Voordelen

  1. Microbiologisch veilig water uit regenwater door dubbele barrière principe
  2. U kunt onafhankelijk en zelfvoorzienend worden
  3. De unit is plug & play: eenvoudig om te installeren, te gebruiken en te onderhouden

Regenwatersysteem met het SafeWater System

Een regenwatersysteem met het SafeWater System is heel eenvoudig. U vangt het regenwater op in een tank met voorfilter. In de tank bevestigt u een krachtige pomp die zorgt voor voldoende waterdruk. Het SafeWater System doet de rest: bij binnenkomst van het regenwater wordt dit direct gezuiverd, zodat het water veilig naar alle tappunten in het hele gebouw gedistribueerd kan worden.

Kan een Safewater system in uw huis of accommodatie worden toegepast ? Mail met vermelding van uw Provincie naar :  post@waterbesparendetechnieken.be


In België wordt er nu al serieus gekeken naar het gebruik van regenwater voor de douche. De belangrijkste voordelen zijn de grote waterbesparing en natuurlijk het feit dat regenwater geen kalk bevat.

Om met regenwater te kunnen douchen moet het regenwater wel gezuiverd worden, er mogen immers geen ziektekiemen (bacteriën en virussen) in het regenwater zitten. Daarvoor werd  het SafeWater system ontwikkeld. Deze zuivert het regenwater in vier stappen: microfiltratie, aktief koolfiltratie, ultrafiltratie en ultraviolet licht. 

Het SafeWater system is voorzien van een intelligente besturing. Het apparaat is plug & play en laat zich eenvoudig installeren, bedienen en onderhouden.

Inbegrepen in de prijs:
Build in werkvoorbereidingverslag, levering, plaatsing  en opstart (bij plug in).


Via onderstaande linken kan je de folders met info downloaden.

Folder Safe Water System
PDF – 635,7 KB 732 downloads
WHO Rapport
PDF – 203,0 KB 633 downloads
EU Richtlijnen
PDF – 891,7 KB 687 downloads