Reinigen regenwaterput

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 07:19

Moet mijn regenwaterput vaak worden gereinigd ?  

Het reinigen van een regenwaterput is  belangrijk om ervoor te zorgen dat het opgevangen regenwater schoon en veilig blijft voor gebruik. De frequentie waarmee je een regenwaterput moet reinigen, kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het regenwater en de grootte van de put. 

 In omgevingen met veel bomen en bladval, kan het nodig zijn om de regenwaterput minstens één keer per jaar of zelfs om de zes maanden te reinigen. Bladeren, takken en ander organisch materiaal kunnen zich ophopen en de kwaliteit van het opgevangen water verminderen.

Een Vuilfilter plaatsen voor de inlaat van uw put  ( zoals GEP Trident filter  ) is steeds een goede optie , deze houd het vuil tegen zodat deze niet met het regenwater in uw tank terechtkomt , en daarbij de frequentie voor het reinigen sterk zal afnemen .  

 Het is een goed idee om de put regelmatig te inspecteren, vooral tijdens de herfst en het voorjaar wanneer er meer bladeren en bloesems vallen. Als je merkt dat er zich veel vuil ophoopt, overweeg dan vaker te reinigen.

 Als je het regenwater gebruikt voor  toepassingen waarbij waterkwaliteit cruciaal is ( douchen) , kan  je de put vaker reinigen. Volg steeds de lokale richtlijnen en wettelijke voorschriften voor waterkwaliteit.

 Het is verstandig  om hiervoor periodiek een professioneel bedrijf in te schakelen om de regenwaterput te inspecteren en reinigen. Ze hebben de juiste apparatuur en expertise om dit op een effectieve en veilige  manier uit te voeren .

Houd er rekening mee dat de frequentie van reinigen afhankelijk is van de specifieke omstandigheden van jouw regenwaterput. Zorg ervoor dat je de put grondig reinigt, inclusief het verwijderen van vuil, sediment en organisch materiaal. Zorg er ook voor dat de toegang tot de put goed is afgedicht om te voorkomen dat vuil en ongedierte binnendringen. Het reinigen van de put is essentieel om de waterkwaliteit te handhaven en om verstoppingen in het regenwatersysteem te voorkomen.

www.duurzaamwaterbeheer.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.