Waterbesparende technieken

Gepubliceerd op 7 oktober 2023 om 08:32

Er zijn heel wat verschillende waterbesparende technieken die je kan toepassen om uw waterverbruik te verminderen en duurzaam met water om te gaan. We geven hierbij al enkele tips .

Waterbesparende apparaten: Vervang oudere toiletten, douchekoppen en kranen door waterbesparende modellen. Deze apparaten zijn ontworpen om minder water te gebruiken zonder in te boeten aan prestaties.

Regenwateropvang: Installeer een regenwateropvangsysteem om regenwater op te vangen en te gebruiken voor tuinbewatering, het doorspoelen van het toilet en andere niet-drinkbare toepassingen.

Korter douchen: Probeer korter te douchen en gebruik eventueel een timer om u eraan te herinneren de tijd te beperken. Dit kan aanzienlijk water besparen.

Herstel van lekken: Repareer onmiddellijk lekkende kranen, toiletten en leidingen. Zelfs kleine lekken kunnen in de loop van de tijd aanzienlijke hoeveelheden water verspillen.

Volle ladingen: Gebruik de vaatwasser en wasmachine alleen als ze vol zijn om efficiënter met water om te gaan.

Aanpassen van de tuin: Kies droogtebestendige planten voor uw tuin en verminder het gazonoppervlak, omdat gazons veel water vereisen.

 Bewustwording is alvast onze belangrijkste tip . Leer uw gezin of huishouden over het belang van waterbesparing en moedig waterbewust gedrag aan.

Gebruik waardige alternatieven om uw leidingen en toestellen kalkvrij te houden , een traditionele waterontharder  verbruikt jaarlijks helaas heel wat verloren spoelwater .

Gerecycled water , Hydraloop zuivert probleemloos uw douche en bad water om te hergebruiken voor uw tuin / wc en of wasmachine . 

Het toepassen van deze waterbesparende technieken kan niet alleen uw waterrekening verlagen, maar ook bijdragen aan het behoud van deze kostbare hulpbron en het verminderen van de druk op watervoorraden, met name in droge en kwetsbare gebieden.

www.duurzaamwaterbeheer.be Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.