Kraantjeswater versus flessenwater

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 07:10

 

Ons kraanwater is veilig om te drinken , de Vlaamse maatschappijen controleren dagelijks de kwaliteit van het water en moet voldoen aan bepaalde voorwaarden . Waarom dan nog flessenwater kopen ? Een gemiddelde prijs van een liter flessenwater van een goede kwaliteit ( mineralen/nitraatgehalte ... ) komt ongeveer op 0.40 euro per liter wat voor een gezin van 4 personen , die elke dag elk 1 liter water drinken neer op 584 euro op jaarbasis aan flessenwater . Een aanzienlijke besparing als je van de kraan drink dus , en een hoop plastiek minder .
Heb je toch nog ' WATERVREES ' , dan kan je voor de smaak ( chloor ) geur / bacterie en virusvrij en sinds kort ook zuivering van PFOS - PFAS een drinkwaterfilter voor uw keukenkraan ( laten ) plaatsen . verkrijgbaar via onze webwinkel : www.duurzaamwaterbeheer.be
 
.
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

Klimaatpanel IPCC

8.6 keer vaker een hittegolf met droogte , 1.5 keer vaker extreme regen met wateroverlast, dit staat ons nu met zekerheid volgens het recentste rapport van het klimaatpanel te wachten . 

Lees meer »

waterscan / audit

Heb je een hoge factuur van het drinkwater ontvangen? Vermoed je een lek of wil je gewoon meehelpen aan een goed waterbeheer te beginnen bij u thuis ? Met een waterscan kom je te weten waarom je die hoge factuur kreeg of waar het lek zit en kan het probleem opgelost worden. Samen met onze deskundige ga je rond in je woning om de toestellen die water verbruiken, na te kijken. Ook de leidingen in je woning worden gecontroleerd. 

Lees meer »

PFAS - PFOS Drinkwaterfilter

PFAS de afkorting voor poly-en perfluoralkylstoffen waaronder ook PFOS ( perfluoroctaansulfaten ), zijn stoffen die niet uit de natuur afkomstig zijn , en waarvan er jammer genoeg een deel in ons milieu terechtkomt via oppervlakte water /lucht / bodem ..en zo ook in ons drinkwater  kunnen voorkomen  .

Lees meer »

Overstromingen bij noodweer

Een belangrijke oorzaak van de vele rioleringsproblemen en afvoerproblemen bij veel regen heeft te maken met het veranderende klimaat. Doordat het warmer wordt ontstaan er in onze contreien vaker grote en krachtige regenbuien. Bestaande rioolsystemen zijn niet gebouwd op veel water dat tegelijk op een kleine plek bij elkaar komt en kunnen de waterafvoer in zulke situaties niet goed aan. Dan ontstaat er dus overlast in huis door water dat blijft staan of zelfs omhoog borrelt vanuit de afvoer.

Lees meer »

aanhoudende droogte en grondwaterstanden

Dankzij  de natte Meimaand en de buien  in Juni , zijn onze grondwaterstanden gelukkig weer wat 'aangevuld ' , het gevaar voor te lage grondwaterstanden is nog niet geweken en zal ons de komende jaren nog wat meer kopzorgen bezorgen   , een drietal weken droog en dus zonnig weer waar we allen wel  naar uitkijken , zou ons wel weer  te lage grondwaterstanden   bezorgen . 

Lees meer »

waterverzachter of antikalk toestel ?

Kiezen tussen een traditionele waterverzachter of een anti kalk toestel , het blijkt een moeilijke keuze te zijn . Een traditionele waterverzachter / waterontkalker werkt met ionen uitwisseling en heeft zijn werking reeds bewezen ,Deze toestellen halen werkelijk het kalk en magnesium uit het water ,   een resthardheid is wel aan te bevelen , voor smaak , uw  gezondheid en levensduur van uw leidingen en toestellen .

Lees meer »

ontkalken met polyfosfaat dosering

Duurzame waterbehandeling is waar wij voor opteren , polyfosfaat dosering weg met kalk opticalc of Pugh en co Micromet werken beide zonder extra spoelwater of zoutverbruik en helpen zo mee aan een ecologische  waterhuishouding .

Lees meer »

 

Ons kraanwater is veilig om te drinken , de Vlaamse maatschappijen controleren dagelijks de kwaliteit van het water en moet voldoen aan bepaalde voorwaarden . Waarom dan nog flessenwater kopen ? Een gemiddelde prijs van een liter flessenwater van een goede kwaliteit ( mineralen/nitraatgehalte ... ) komt ongeveer op 0.40 euro per liter wat voor een gezin van 4 personen , die elke dag elk 1 liter water drinken neer op 584 euro op jaarbasis aan flessenwater . Een aanzienlijke besparing als je van de kraan drink dus .
Heb je toch nog ' WATERVREES ' , dan kan je voor de smaak ( chloor ) geur / bacterie en virusvrij en sinds kort ook zuivering van PFOS - PFAS een drinkwaterfilter voor uw keukenkraan ( laten ) plaatsen . verkrijgbaar via onze webwinkel : www.duurzaamwaterbeheer.be
 
.
 
 
 
 

 

 

35
Bereikte mensen
5
Betrokkenheidsacties
 
+3,2x hoger
Distributiescore
Bericht promoten
 

 

 

 
1
 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.