Zuiver regenwater in huis

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 12:34

De was doen met regenwater? Of zelfs koffie zetten met het water dat rond je huis is gevallen? Het moet dan wél goed gezuiverd worden. En dat kan! save water system  heeft een innovatief systeem ontwikkeld om regenwater op te vangen en er drinkwater van te maken. Dat heeft een positieve impact op de toenemende waterschaarste.

Doordat zoetwaterbronnen worden uitgeput en vervuild, is de beschikbaarheid van voldoende drinkwater wereldwijd een groot probleem.

Save watersystem / duurzaamwaterbeheer ) levert duurzame, circulaire watersystemen voor gebouwen.  Het bedrijf gaat er vanuit dat het drinkwaterverbruik in elk gebouw met wel 50 procent kan worden verlaagd. In de ultieme vorm worden gebouwen zelfs helemaal zelfvoorzienend en dus ook waterneutraal gemaakt.

Hoogwaardige technologie

Het SafeWater-systeem zuivert regenwater tot drinkwaterkwaliteit, zodat het geschikt is voor gebruik in de badkamer en zelfs in de keuken. Het maakt gebruik van de hoogwaardige zuiveringstechnologie die ook door drinkwaterbedrijven wordt toegepast. Innovatief hieraan is de combinatie van de kleinschalige, compacte en betaalbare toepassing met een intelligente besturing. Hierdoor wordt de waterveiligheid gegarandeerd.

Zelfvoorzienend

Veel meer huishoudens kunnen met het Safe Water-systeem zelfvoorzienend worden omdat ze hun eigen drinkwater maken. Dat op die manier regenwater kan worden gebruikt, bespaart ook weer drinkwater. Mijn Waterfabriek wil hiermee de druk op de zoetwaterbronnen doen afnemen en bijdragen aan de klimaattransitie.

www.duurzaamwaterbeheer.be

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.