Overstromingen bij noodweer

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 07:45

Een belangrijke oorzaak van de vele rioleringsproblemen en afvoerproblemen bij veel regen heeft te maken met het veranderende klimaat. Doordat het warmer wordt ontstaan er in onze contreien vaker grote en krachtige regenbuien. Bestaande rioolsystemen zijn niet gebouwd op veel water dat tegelijk op een kleine plek bij elkaar komt en kunnen de waterafvoer in zulke situaties niet goed aan. Dan ontstaat er dus overlast in huis door water dat blijft staan of zelfs omhoog borrelt vanuit de afvoer.

Door ons regenwater af te koppelen van de riolering , het op te vangen en te gebruiken  en of te infiltreren kunnen we al heel wat narigheid voorkomen , momenteel zijn er zelfs nog steeds heel wat regenputten die simpelweg niet worden benut .... .

Ook kan je je regenput slim maken door steeds het waterpeil te monitoren  , en indien er een zware regenbui op ons afkomt voordien al een deel in uw tuin te infiltreren , zo voorkom je  het te veel aan regenwater in de riolering tijdens de felle regenbuien , waardoor deze het vele water niet op tijd kunnen afvoeren .       

 

  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.