waterontharder zelfplaatsen ?

Gepubliceerd op 16 september 2023 om 07:46

Zelf plaatsen van een Delta waterontharder kan je zeker overwegen  als je wat handig bent 

Hier zijn de stappen die je zou kunnen volgen om een waterontharder zelf te installeren:

Kies de juiste locatie: Kies een locatie voor de waterontharder dichtbij de waterinlaat van je huis. 

Onze Delta toestellen hebben geen elektriciteit nodig . 

Afvoer is ook niet ver weg van de plaats waar u het toestel wil plaatsen . 

Schakel de watertoevoer uit: Voordat je begint met de installatie, draai je de hoofdwaterkraan naar je huis dicht om de watertoevoer te stoppen.

Verwijder de bestaande leidingen: Als er al een waterontharder is geïnstalleerd, moet je deze eerst verwijderen. Verwijder ook eventuele bestaande leidingen en fittingen die niet meer nodig zijn.

Installeer de bypass ( inbegrepen bij het toestel ) : Om de waterontharder gemakkelijk te kunnen onderhouden, installeer je bypasskleppen zodat je de waterontharder kunt omzeilen als dat nodig is.

Monteer de waterontharder: Volg de instructies van onze fabrikant om de waterontharder correct te monteren. Zorg ervoor dat deze waterpas staat en stevig is bevestigd.

Sluit de leidingen (flexibels) aan: Sluit de waterleidingen aan op de in- en uitgangen van de waterontharder. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht en stevig zijn vastgedraaid.

Sluit de afvoer aan: Sluit de afvoerleiding aan op de waterontharder om het zoute regeneratiewater af te kunnen voeren. .

Spoel de waterontharder door: Spoel de waterontharder door met water om eventuele luchtbellen of verontreinigingen te verwijderen.

Controleer op lekken: Controleer grondig op lekken in de leidingen en fittingen nadat je de watertoevoer hebt ingeschakeld.

Opstart en afstelling van uw verzachter is inbegrepen in uw prijs en wordt door de fabrikant uitgevoerd , waardoor uw garantie verzekerd blijft .   

 www.duurzaamwaterbeheer.be

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.